Benvingut al Bloc de l'Agrupació Artístico Musical
"El Trabajo" de Xixona.
Ací pots trobar informació d'aquesta banda creada en 1878, la seua història, publicacions, concerts i altres aspectes interessants. També t'informarem de les activitats i actuacions que estem preparant. Esperem que t'agrade la visita.

Sons de Colors

DIA DE SANT SEBASTIÀ

Amb un sol esplèndid sinònim d’un meravellós dia del copatró de Xixona, els músics arribaven amb degoteig. Al mestre li pregunten si ha aparcat bé el cotxe, no siga que els municipals li posen una multa. Respon afirmativament, no com la darrera vegada.
Els músics intenten fer una formació, és la nostra assignatura pendent. El mestre alça els braços i arraquem amb Brisas del Clariano del mestre Ferrero.

A l'altura del portal del fill del músic JUAN VICENTE MOLINA JEREZ, la Banda s'atura per fer-se les tradicionals paracotes preparades per la mare d'aquest. El pare comenta que aquest any es complia els quaranta anys des de que va tornar la Banda, ja que aprofitant les noces d'Alejandro Monerris, els seus amics l'acompanyaren amb la música, i després de deixar-lo en missa la Banda continuà i pararen en casa d'aquest músic per fer-se un piscolavis. Tradició que s'ha mantingut fins hui dia.

L'Asil és la segona parada, on coincidim amb l'eixida de l'ofici religiós. Als practicans els deleitem amb un pasdoble dels ja ja no se senten tant sovint: Fiel de Ventura Cartagena.

El Raval, santa Anna, la Vila, el Vall fins arribar a la Plaça on enllestim les notes dedicades al nostre copatró, SANT SEBASTIÀ.

Tot seguit dediquem el temps mort per reposar forces en la Societat "El Trabajo" amb un breu esmorzar, fins les onze i mitja, on la Banda Juvenil s'estrena.


Projecte que l'inspira el seu director Antonio Lillo, actual professor de l'Escola Comarcal de l'Alacantí. Una Banda que farà el pont entre la nostra agrupació musical perquè la qualitat, siga la nostra insígnia.


En la primera part, la Banda juvenil feu les seus primeres peces oficials::




- Florencio Guerra (pasdoble) de Gaspar Angel Torosa Urrea.




- Queen's park melody de Jacob de Hann.




- Vals núm. 2 de Shostakovich.




- Variazioni in blue de Jacob de Haan.




Amb la direcció d'Antonio Lillo.






La segona part va començar amb l'homenatge al músic de l'Olleria, Juan Sanz Engo, en els seus 25 anys com a músic.



Seguidament l'homenatge a Eduardo Ferrer que complia 50 anys com a músic d'aquesta agrupació.




El concert de l'Agrupació va estar composat per:


- Tom sawyer suite de Franco Cesarini.


- Harry Potter Symphonic Suite de John Williams / R. Smith.


- Charles Chaplin.


Destacar la intervenció d'Idoia i de Caboteta en la darrera peça.



Vora les sis, i després d'un bon dinar de germanor, acompanyàrem a l'ajuntament i participàrem amb la posterior processó amb la peça El Buen Pastor de Ricardo Dorado.


Després de la missa en honor a Sant Sebastià tornàrem a acompanyar a l'Ajuntament