Benvingut al Bloc de l'Agrupació Artístico Musical
"El Trabajo" de Xixona.
Ací pots trobar informació d'aquesta banda creada en 1878, la seua història, publicacions, concerts i altres aspectes interessants. També t'informarem de les activitats i actuacions que estem preparant. Esperem que t'agrade la visita.

Sons de Colors

Ramon Garcia i Soler guanya el 1er Concurs de marxes processonals “Font de Anta”


El passat 10 de març de 2008, el Teatre Alameda de la ciutat de Sevilla va ser l’escenari on el compositor d’Atzeneta d’Albaida, Ramon Garcia i Soler, va proclamar-se guanyador del I concurs nacional de marxes processionals “Memorial Font de Anta”, organitzat per Sevilla TV i l'Ajuntament de Sevilla.
En l’acte, es van estrenar les deu marxes finalistes del concurs, dues de les quals havien estat escrites pel compositor de la Vall d’Albaida. Durant les interpretacions de les marxes a càrrec de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla, dirigida per Francisco Javier Gutiérrez Juan, es van projectar imatges de la Setmana Santa relacionades amb el nom i contingut de cada marxa. El jurat estava format pel director i músics de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla i per diversos compositors: Manuel Marvizón, Esteban Romera...
Ramon Garcia i Soler va resultar el guanyador amb la marxa Iesus Nazarenus, tot i que el jurat va comentar que la decisió havia estat molt complicada, atés l’alta qualitat de les dues marxes presentades pel músic valencià. El mateix compositor va reconéixer que era la primera vegada que concorria a un certamen d’aquestes característiques, fet aquest que encara atorga una major importància al seu treball.
L’obra guanyadora, Iesus Nazarenus, marxa processional de tall neoclàssic, ha rebut infinitud d’elogis per part de la crítica i aporta nous aires a l’estil andalús característic de les marxes fúnebres de la Setmana Santa sevillana, fins al punt d’haver-la qualificat en els termes següents: “se puede decir sin miedo a equivocarnos que es la mejor marcha que se ha compuesto en muchos años”.
Amb aquest reconeixement, el compositor-director valencià suma un altre èxit a la seua dilatada carrera compositiva, integrada per obres d’una gran qualitat estilística per a tot tipus de formacions musicals (banda, grups de cambra i/o vocals, orquestra simfònica...) amb estètiques força heterogènies.