Benvingut al Bloc de l'Agrupació Artístico Musical
"El Trabajo" de Xixona.
Ací pots trobar informació d'aquesta banda creada en 1878, la seua història, publicacions, concerts i altres aspectes interessants. També t'informarem de les activitats i actuacions que estem preparant. Esperem que t'agrade la visita.

Sons de Colors

Pascual Vilaplana, guardonat a Castella-la Manxa


Toledo, 26 de novembre de 2009.
Coincidint amb la celebració de la festivitat de Santa Cecilia, patrona dels músics, l'Associació Amics de la Música de Castella-la Manxa ha donat a conèixer els seus V Premis de la Música “Ignacio Morales Nieva 2010”. En aquesta cinquena edició ha estat distingit entre altres José Rafael Pascual Vilaplana.
Els Premis de la Música “Ignacio Morales Nieva”, que van ser instituïts al desembre de 2005 en memòria del compositor manchego, es van crear amb la finalitat de reconèixer els valors musicals i la trajectòria musical en els camps de la composició, la interpretació i la formació musical, sense oblidar la difusió musical.
Els V Premis de la Música han estat atorgats per un jurat presidit per la compositora Consuelo Díez, guardonada en la passada edició, i entre altres constituït pel també compositor i crític musical Manuel Millán, el director de l'Orquestra La Manxa José Ramón Monreal, el percussionista Antonio Domingo, el saxofonista Vicente Toldos, al costat dels pianistes Eusebio Fernández-Villacañas i Kayoko Morimoto. Com secretari ha actuat Ángel Luis Mota, president de l'Associació Amics de la Música de Castella-la Manxa.
El lliurament d'aquests guardons serà en 2010, durant la celebració del XVII Festival de Música de La Manxa, que se celebrarà entre el 2 i el 18 de juliol en Quintanar de la Orden (Toledo). La notícia va sorprendre al premiat a Oporto, on es trobava com director convidat de la Banda Sinfònica Portuguesa, formació professional amb la qual va actuar el dia 22 de novembre en la Sala Principal de la prestigiosa Casa da Música de Oporto, contant com solista convidat amb Vicente Alberola, clarinet solista de l'Orquestra Sinfònica del Teatre Real de Madrid.