Benvingut al Bloc de l'Agrupació Artístico Musical
"El Trabajo" de Xixona.
Ací pots trobar informació d'aquesta banda creada en 1878, la seua història, publicacions, concerts i altres aspectes interessants. També t'informarem de les activitats i actuacions que estem preparant. Esperem que t'agrade la visita.

Sons de Colors

EXCEL·LENT PRESENTACIÓ DEL DÍPTIC DEL TIRANT



EL PASSAT 24 DE NOVEMBRE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICOMUSICA "EL TRABAJO" DE XIXONA VA PRESENTAR EL SEU NOU DISC COMPACTE, ENREGISTRAT EL PASSAT 23 DE JULIOL A LA SALA "CINE DE DALT".
A L'ACTE VAN ASSISTIR EL VICE-RECTOR D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA EXCEL·LENTÍSSIM JESÚS PRADELLS, EL DIRECTOR DEL PROJECTE IVITRA, EN VICENT MARTINES, L'AUTOR DE L'OBRA, EN JOSÉ RAFAEL PASCUAL-VILAPLANA, TERESA CARBONELL, EN REPRESENTACIÓ DE LA SEU UNIVERSITÀRIA DE XIXONA I ELS SOLISTES.

El projecte va nàixer mentre un mestre i un alumne descobrien els misteris de la traducció amb el millor llibre mai escrit de cavalleria, com immortalitzava Cervantes en El Quijote, sobre el Tirant lo Blanc.

El mestre feu un incís i explicà a l’alumne la idea de donar a conéixer aquesta obra per altres manifestacions artístiques, que no foren ni el paper ni internet. Pensà en aquesta Banda i la idea va anar prenent cos.

Perquè si d’una cosa hem d’estar satisfets en aquest treball discogràfic són les relacions públiques que s’han dut a terme per dues vies:

La institucional: amb la Universitat d’Alacant, hui representada per l’excel·lentíssim Sr. Vicerector d’extensió universitària i director de les SEUS universitàries d’Alacant, Jesús Pradells, i el Sr. Vicent Martines i Peres, director del Projecte IVITRA (que consisteix en la traducció multilingües dels clàssics valencians) i l’Ajuntament de Xixona, que recolza tots els projectes de la SEU de Xixona.

D’altra banda, la musical: amb José Rafael Pascual-Vilaplana, membre honorífic d’aquesta agrupació, vell amic, que versionà l’obra Díptic del Tirant per a Banda, peça encarrega en un primer moment pel seu amic Miguel José Martines Viriato per a ser interpretada al recital fi de carrera del màster en trombó baix, que va cursar al Conservatori Superior de París, i narrada per l’actor Salvador Ferre Saoro. Els músics de Xixona que acceptaren el repte amb la mateixa il·lusió que li posà el nostre director, José Francisco Mira Marín.

Així que es va produir eixa conjunció astral que pensaren els hòmens medievals perquè tots els elements s’uniren alhora i el resultat, ja el tenim, el Díptic del Tirant.

Aquesta composició vol representar dos temes tractats a la novel·la Tirant lo Blanc: l’honor del cavaller i l’amor de Tirant cap a Carmesina.

La Banda de Xixona voldria reconèixer i donar les gràcies a tots els que han contribuït i han fet possible que Carmesina s’enamora de Tirant, amb la música.